Kraken-gebruikers eisen restitutie voor liquidaties van flash-crashes

25. Februar 2021 Aus Von admin

Margehandelaren op Kraken zijn woedend nadat een flash-crash tot grote liquidaties leidde terwijl de beurs niet toegankelijk was voor gebruikers.

Kraken-gebruikers eisen compensatie nadat gewelddadige flash-crashes gelokaliseerd op de beurs hebben geleid tot het liquideren van leveraged-transacties te midden van de scherpe terugtrekkingen die op 22 februari op de cryptomarkten zijn opgetekend

22 februari zag de grootste dagelijkse kaars in de geschiedenis van zowel Bitcoin Era als Ether ( ETH ) op lineaire waarde, waarbij BTC rond $ 9.500 daalde van $ 57.500, terwijl ETH met $ 400 kelderde van $ 1.940 binnen een tijdsbestek van 24 uur op Coinbase .

Het lijkt er echter op dat een combinatie van zwakke koopondersteuning en trapsgewijze liquidaties resulteerde in bijzonder zware verliezen op Kraken – waarbij BTC met 22% daalde tot minder dan $ 45.000, terwijl ETH 64% daalde om ondersteuning te vinden voor slechts $ 700.

Door de publieke reactie op subreddit r / Krakensupport hebben veel handelaren hun frustraties geuit. Sommige handelaren dreigen zelfs juridische stappen te ondernemen tegen de uitwisseling, waarbij Reddit-gebruiker u / dtk6802 beweert het grootste deel van hun spaargeld te hebben verloren tijdens de flash-crash:

‚Ik ben het grootste deel van mijn spaargeld kwijtgeraakt en heb geen antwoord gekregen van een mens. Ik zou denken dat ze zouden terugbetalen of dat ze al hun klanten zouden verliezen. Ik ben ziek van mijn maag, maar zal meedoen aan de rechtszaak met voldoende bewijs (screenshots) als ik niet word terugbetaald. “

De gevolgen lijken echter voor sommigen verder te zijn gegaan dan verliezen en in schulden, waarbij Reddit-gebruiker u / GoEers304 die hun saldo claimt, aangeeft dat ze nu Kraken-geld verschuldigd zijn als gevolg van de flash-crash.

“Op de een of andere manier ben ik ze nu 120 dollar schuldig. Hoe wordt een account negatief? Ik had genoeg marge om alle andere platformdalingen te dekken, maar wie kan een nepdaling van 90 procent dekken? “ ze zeiden.

Ondanks oproepen tot compensatie voor de flash-crashes van Kraken’s gebruikers, suggereert commentaar op sociale media dat de beurs handelaren niet zal terugbetalen voor hun verliezen

Ter bescherming tegen groothandelsliquidaties in het geval van plotselinge en gelokaliseerde flash-crashes, gebruiken veel cryptoderivatenplatforms al lang een indexprijs om margestortingen te bepalen.

Terwijl andere platforms op dezelfde manier te kampen hadden met scherpe flitscrashes, waarbij Ether in het bijzonder op Nexo viel, heeft het handelsplatform op Twitter aangegeven dat ze gebruikers zullen terugbetalen voor verliezen die tijdens de dip zijn geleden:

Liquidaties zijn niet zeldzaam geweest te midden van de recente volatiliteit van de cryptoprijzen. Op 15 februari veroorzaakte een daling van ongeveer 11% in de prijs van Ether $ 1,89 miljard aan liquidaties op de bredere cryptomarkten. Het merendeel van de liquidaties vond plaats op Binance, waarbij $ 336 miljoen aan Ether en $ 55 miljoen aan BTC van het saldo van de gebruikers werd gewist.