Ethereum 2.0 „Lähes valmis“ julkaisua varten, sanoo tilintarkastaja

9. November 2020 Aus Von admin

LYHYESTI

  • Älykäs sopimusauditoija Quantstamp on sanonut, että Eth2 on melkein valmis käynnistämään.
  • Ethereum kärsii edelleen ylikuormitetusta järjestelmästä ja etsii skaalausratkaisua.
  • Ilmoitus tehtiin ConsenSysin panosjärjestelmän tarkastuksen jälkeen.

Auditor Quantstamp on tarkistanut Ethereum 2.0: n Teku-ohjelmiston. Ohjelmisto antaa ETH 2.0 -ryhmälle mahdollisuuden osallistua kaivostoimintaan ja on tärkeä askel kohti kauan odotettua protokollapäivitystä.

Eeppinen haaste Ethereumin laajentamiseksi (ETH 2.0) alkoi vuonna 2014. Toistaiseksi se on ollut peli kahdesta askeleesta eteenpäin ja yksi askel taaksepäin.

Tämä viikko tuo askel eteenpäin. Älykkään sopimuksen tilintarkastusyritys Quantstamp on saanut päätökseen tarkastuksen Teku-ohjelmasta, jonka ConsenSys on kehittänyt Etherille.

Muistutuksena on, että uusi Eth2 käyttää Proof-of-Stake (PoS) eikä Proof-of-Work (PoW) -konsensusalgoritmia, mikä tarkoittaa, että käyttäjät panostavat ETH: hen sen sijaan, että vain kaivaisivat sen.

Quantstampin toimitusjohtajan Richard Ma mukaan

„Ethereum 2.0 on etenemässä vaiheeseen 0 lähitulevaisuudessa.“

Sekalaiset signaalit

Valitettavasti Eth2-julkaisun aikajana on edelleen epäselvä. Quantstampin ilmoitus tulee vain viikko sen jälkeen, kun Etheruemin tutkija sanoi, että talletussopimus olisi voimassa vasta marraskuun puolivälissä.

Danny Ryan kertoi Bankless-podcastille, että älykäs sopimus, jonka avulla sidosryhmät voivat panostaa Eteriin, oli vielä viikkojen päässä.

Muut takaiskut ovat vaivanneet Eth2: tä myöhään. Viime viikkoina jotkut testiverkot epäonnistuivat ja vahvistimet pudottivat testiverkon. 18. lokakuuta 2020 Ethereumin kehittäjä Ben Edgington laittoi Ethereum Beaconchainin lanseerauksen viikkoja älykkään sopimuksen käynnistämisen jälkeen.

Tällä tavoin Quantstampin ilmoitus näyttää olevan jonkin verran ristiriitainen tai ainakin harhaanjohtava. Se, että Teku-ohjelmisto on hyvä, ei tarkoita sitä, että älykäs sopimus ajaa sitä valmiiksi.

Joko niin, Etheruem 2.0 -vaiheen 0 iso tapahtuma on Beaconchainin käynnistäminen. Tämä lohkoketju antaisi protokollalle mahdollisuuden siirtyä PoW: stä PoS: ään ja samalla sallia „sirpaloituminen“, tehokkuuden lisäys, joka vähentää validointilaitteiden tehtävää. Tämä olisi silti vasta ensimmäinen askel.

Beaconchainin julkaisu ei tarkoita sitä, että Ethereum 2.0 on käynnissä, ja kehittäjät ennustavat edelleen päivityksen täydellisen käyttöönoton tapahtuvan vuonna 2021.

Hyvältä näyttää?

Silti asiat etenevät oikeaan suuntaan Eth2: lle, ainakin merkkien panostamisen suhteen. Quantstampin auditointiin kuului ohjelmiston kysely sen rajojen ja ominaisuuksien testaamiseksi.

Quanstamp sanoo, että Teku läpäisi konsensussääntöjen, koodin johdonmukaisuuden sekä palkkioiden ja seuraamusten hallinnan. Yritys sanoi, että koodi oli „korkealaatuisin“.

Tarkastus ratkaisi myös DDoS-hyökkäyksiin liittyvät ongelmat, virheet synkronoinnista ja validointilogiikan puuttumisen. Pitkään suunniteltu projekti auttaa kärsimätöntä yhteisöä kohti verkkoa, joka kykenee käsittelemään nykypäivän salauksellisempaa maailmaa.

Samaan aikaan jotkut ETH-kehittäjät taputtavat kellojaan. Kehittäjä Just Drake twiittasi 11. heinäkuuta 2020, että yhteisö halusi Eth2: n vuoden 2020 loppuun mennessä. Ethereumin perustaja ja taistelulautakunta Vitalik Buterin vastasi ilmeisesti ironisesti.

Tämä venäläinen lause tarkoittaa: „Ei askel taaksepäin!“ Toisen maailmansodan aikana tämä oli nimi Neuvostoliiton armeijalle, jolla omat toverinsa ampuivat vetäytyviä, peloissaan tai autioituneita sotilaita.